Egy mátrixban élsz, teremtett világban, saját börtönödben, csuklódon bilincs. Fejlődni születtél, talán elfelejtetted? Földi életed, leszületésed pillanatától folyamatosan ezt tetted! Azt gondolod befejeződött? Hogy nincs tovább?
A szimbiotikus állapot mely csecsemő korodban az életet jelentette, mikor egy voltál édesanyáddal és a világgal, már elmúlt.Fejlődtél, hogy életben maradj. Másztál, lábra áltál, megtanultál egyedül lenni, megtanultál különbséget tenni önmagad és a környezeted között. Elkezdtél gondolkodni a világról, megismerted az időt és rengeteg mindent arról, hogy mit szabad és mit nem… Világképed azonban még mindig Ego centrikus, minden rólad szól. Hat éves korodra már túljutottál rengeteg megmérettetésen, kudarcon, örömön, megéltél szeretetet és elutasítást. Befogadtál rengeteg információt.
Személyiségfejlődésed legjelentősebb szakasza itt véget is ért.

Azok az emberek akik első éveikben sérülnek, nárcisztikus , borderline személyiségekké válnak. Ők az egész életüket egyes szám első személyből látják, a másikról nincs, vagy csak kezdetleges érzéseik vannak, amit nem vesznek figyelembe. Egyszerű a gondolkodásuk, nincs képük a világ komplexitásáról és úgy gondolják végtelen hatalmuk, mágikus erejük van.
A saját biztonságuk és szükségleteik kielégítése, elsődleges szempontjuk. Központi érzésként, az akarat és a birtoklás impulzusai ösztönei hajtják, azonnali kielégülésre törekszenek. Ha akaratukat gátolják, dührohamot kapnak, manipulatívak. Kihasználnak másokat, bizalmatlanok. Célorientált, haszonelvű előítéleteik vannak, csak a saját kis világuk érdekli őket és kiaknázzák mások gyengeségeit.Önértékelésüket azon mérik le, hogy mennyire képesek kontrollálni másokat. Gyakran kerülnek konfliktusba a környezetükkel , mert nem tisztelik mások énhatárait. Nem vállalnak felelősséget tetteikért, és ha baj van, akkor a másikat hibáztatják. Nem képesek szégyent, vagy megbánást érezni.

Lehet orvos, tanár, hivatalnok, politikus, bárki közülünk és mellettünk. Párunk, a szomszédunk. Láss be a forma mögé és nézd meg: ki van a szerep, a titulus mögött!

A hat éves korig tartó fejlődési szakasz, társadalmi szinten a mások feletti kontrollt, versengést, impulzivitást, erőt, vért jelenti.Egocentrizmust és harcot. Küzdelmet a vezető szerepért, a hatalomért.

Iskolás korodban még tovább tanulod, hogy ki vagy te és mi a világ, megtanulod rendszerezni.
Legyél jó katona! Állj be a sorba! Ne lógj ki belőle! Gondolataidat, képeidet, érzéseidet,fantáziáidat és emlékeidet tedd bele abba a dobozba, amit a kezedbe adunk. Így lehetsz csak szerethető és társadalmilag elfogadható.
Kamasz korodban egy újabb szakaszba érkezel, érzed és látod, valami nem stimmel. Magad szeretnél rájönni arra, hogy ki vagy és a világ valóban olyan e, amilyennek mondják. Ne lógj ki a sorból, ne mondj ellent, ne vitatkozz. Csak hogy, te már nem vagy három éves.
És Te, vajon hajlandó vagy-e végre felelősséget vállalni önmagadért? Hajlandó vagy-e végre nemet mondani? Hajlandó vagy-e végre felismerni és felvállalni az érzéseidet? Hajlandó vagy-e kérdezni? Hajlandó vagy-e végre azzá válni, akinek megszülettél?
Elhiszed e még, hogy az orvosatyaúristenfehérköpenyes fog meggyógyítani téged ? Elhiszed e még, hogy az iskola adja az élethez szükséges összes tudást? Elhiszed e még, hogy úgy kell élned és érezned ahogy a szüleid elvárják?
Meddig helyezed ki érzéseidet, vágyaidat és gondolataidat egy másik ember kezébe?

ÉBREDJ EMBER!

Fájdalmadat és csalódásaidat, mindig az a fény és az a felismerés adja, mely beszűrődik lecsukott szemhéjadon keresztül. Megmutatja, hogy a valóság, melyet annak hittél, egy illúzió csupán. Mert a valóság mint olyan, nem létezik. Senki de senki nem véletlenül létezik és él ezen a földön. A lélek feladatot hozott, mindenkinek a sajátját. Értelme, célja és küldetése van mindenkinek. Megtalálni azt, ami csak az övé.
Ami nem fejlődik, az pusztul.
A köréd teremtett világból kiléphetsz, ha elindulsz befelé. Örömöt, boldog pillanatokat, szeretetet, megelégedettséget, csak akkor érezhetsz, ha nem kívül keresed.Ezek a minőségek benned vannak. Ha elakadtál utadon, a világ vagy a saját korlátaidba ütközöl, vedd észre: segítségre van szükséged. A segítséget kérő ember aki valóban változtatni szeretne, fejlődni és értékes életet élni, erősebb és bátrabb mindenkinél. Tudja, hogy az életet megbecsülni érdemes, hálával és alázattal kell járni.
Meddig hiszed el, amit látsz?

Kategória: Blog