A transzformáció, a változás elsöprő és kikerülhetetlen valóságában zárt rendszerként működni, nem jelent mást mint pusztulást.
Az élet maga a jin és a yang, a pólusok váltakozása, a kinn és bennt egyensúlyára törekvő, mindig visszarendeződő egysége.
“Ha meg akarod érteni az univerzum titkait, gondolkodj energiában, frekvenciában és rezgésben” -Nikola Tesla

Az anyag matériája nem nyújt egyedüli megoldást. A fizikai, anyagi korlátozás elleni lázadás meghozza az ellenpólus kitörési vágyát. A túlfeszített küzdelem az ellen ami már létrejött hiábavaló és merev. Eltörik, összeroppan a feszültség hatására. A psziché mely rugalmatlan, összeomlik. A transzformáció a rugalmasságban, a megengedésben jöhet csak létre. A változás ritmus, mely csak kellően éber tudatossággal járható.
“Az elme (…) élénkebb és eszesebb lesz az elzártságban és a folyamatos magányban. Így nincs szüksége egy nagy laboratóriumra, amiben gondolkozhat. Az eredetiség a magányból születik, mentesen a ránk záporozó mindenféle külső hatástól, amik megbénítják az alkotó szellemet. Legyél egyedül, ez a feltalálás titka; legyél egyedül, mert ekkor születnek a gondolatok. Ezért van az, hogy számtalan földi csoda egyszerű környezetben jött létre.” Nikola Tesla
Az önként vállalt lemondásban, az egyedüllétben, magányban nyílnak csak meg azok a kapuk, melyek zárva maradnak a túlzott akarat, türelmetlenség és ego vezérelt működésben.
Ám a kinyílt kapun keresztül ki is kell menni. Aki elég alázattal járja a cselekvés és passzivitás tudatosan felvállalt útját az szebbet, jobbat találhat a kapu mögötti világban.
Nem azt ami volt de valami olyat melyre feladata rátalálni, mely által egyre közelebb kerül önmagához, a teljességhez. Ezt mindezek ellenére nem kizárólagosan a cél elérése adja meg, hanem maga az út feltételezett harmonikus megélése. Aki áramolni tud, az élni tud.

Az információ azonban még nem elég. Cselekvés útján válik tudássá. Belsővé, sajáttá.
A folyamatosan szükséges cselekvést érzések, gondolatok előzik meg.
Akik nem akarnak csak az utóbbiak sokszor nagyon nehéz, fájdalmas világában maradni hanem aztán cselekedni, jól szeretni, azok kérjenek segítséget, tanácsot is.
A visszatérő problémák konstruktív, előrevivő megoldásához új nézőpontokra van szükség.
Valódi vágyaink, érzéseink feltárása, a felismerésekkel járó feszültség oldása, megfelelő vitorla mögé állítása nem megy egyedül.
Az életet a halál feltételezi és fordítva.
Meg fogsz halni.
Az időd véges.
A kerülőutak lerövidíthetők.

Beszélj, hogy legyen megoldás.
Kérdezz, hogy legyen válasz.
Üzenj, keress meg.

Kategória: Blog